Πρέσπες, το «θαύμα» των βαλκανίων!

Ανακαλύψτε την περιοχή «θαύμα», όπου συμβιώνουν αρμονικά 2.000 άνθρωποι, 260 είδη πουλιών, 20 είδη ψαριών, αρκούδες, λύκοι, ακόμα και λύγκες… σε έναν Εθνικό Δρυμό έκτασης 150 τετραγωνικών χιλιομέτρων!
Πρώτη στάση η εντυπωσιακή Μικρολίμνη, με την προβλήτα για τους ψαράδες και με θέα τους κορμοράνους. Ακολουθούν ο Λαιμός, πρωτεύουσα των Πρεσπών, και ο Άγιος Γερμανός, με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό που εμπεριέχει και τα ιερά λείψανά του, καθώς και ο νερόμυλος, βραβευμένο έργο για υποδειγματική προσφορά στη διατήρηση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Μερικά χιλιόμετρα παραπέρα, φθάνετε στις όχθες της Μικρής Πρέσπας. Η πλωτή πεζογέφυρα, μήκους 850μ., σας χωρίζει από το μαγικό νησί του Αγίου Αχιλλείου με τα συγκλονιστικά ερείπια της Βασιλικής αλλά και με την επιβλητική Παναγία Πορφύρα. Λίγο πιο κάτω η Πύλη και το Βροντερό με τη «Σπηλιά του Κόκκαλη», νοσοκομείο των ανταρτών το 1949, που αποτελούν must-see αξιοθέατα.
Η περιήγηση στην Πρέσπα ολοκληρώνεται στους Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στα παράλια της Μεγάλης Πρέσπας, το πιο τουριστικό μέρος της περιοχής, με τους βαρκάρηδες να δίνουν «ραντεβού» εκεί όπου, αιώνες πριν, βρήκαν καταφύγιο ασκητές και ερημίτες. Εκεί όπου συναντιούνται τρία κράτη, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Εκεί, στο σημείο μηδέν, όπου και ξεκινά η Ελλάδα μας!